2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Výživová poradna › Vajíčková pomazánka pikantní

Název Množství a jednotka
vejce 4 kusy
bílý jogurt 2 lžíce
okurka kyselá 1 ks
cibule 1/2 kusu
sardelová pasta 1 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme. Do misky dáme nastrouhaná vajíčka, jogurt, na velmi drobno nakrájenou sterilovanou okurku, na drobno nakrájenou cibuli, sardelovou pastu a dochutíme pepřem a soli. Vše dobře promícháme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Krkovička na kapustičkách

Postup: Vepřovou krkovičku prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koláč se sněhovou pěnou

Postup: Na vál nasypeme mouku, cukr, nastrouháme citronovou kůru ze 1/4 citrónu a... zobrazit recept

RECEPTY

Italské krémové rizoto

Postup: Nadrobno nakrájenou šalotku necháme na olivovém oleji zesklovatět. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

RECEPTY

Tataráček z avokáda

Postup: Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...